كاركادو گزارش كرد:

داستان یك هفته برای تئاتری ها با چاشنی گله

داستان یك هفته برای تئاتری ها با چاشنی گله كاركادو: ۱۶ دوره از برگزاری جشن ها و آئین های هفته تئاتر (اردیبهشت تئاتر) می گذرد و هرچه جلوتر می رویم سوال هایی درباره این برنامه، ازجمله شأن و جایگاه هر كدام از صنف های خانه تئاتر بیشتر می شود.


به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، چند روزی است كه «هفته تئاتر» به دبیری محمودرضا رحیمی شروع شده و صنف های ۱۵ گانه خانه تئاتر برنامه های متعددی را تدارك دیده اند. برگزاركنندگان این رویداد امسال توانسته اند بانك گردشگری را بعنوان اسپانسر با خود همراه كنند و این نویدبخش اتفاقی ادامه دار می تواند باشد تا در آینده اسپانسرهایی از این دست بیشتر در حوزه تئاتر، كه معمولاً نسبت به سینما و موسیقی خیلی مورد توجه اسپانسرها نیست، حضور داشته باشند.
برای این مناسبت مثل هر سال جدول پر و پیمانی تدارك دیده شده تا هر روز، هم انجمن های مختلف برنامه ای داشته باشند و هم نشست ها و دورهمی های دیگری برگزار شود، اما در جشن انجمن نمایشگران عروسكی بعنوان یكی از انجمن های فعال خانه تئاتر كه معمولاً برنامه شادی را هم با حضور چند هنرمند مشهور برگزار می نماید، مشخص شد به هر كدام از برگزیدگان نمایش های عروسكی نفری ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان جایزه نقدی داده شده است.
ماجرا زمانی جالب تر می شود كه بشنویم اطلاعیه ای كه كانون تئاتر كودك و نوجوان خانه تئاتر منتشر و در آن اعلام نموده هزینه های برگزاری مراسم سالانه خودرا صرف كمك به هموطنان سیل زده می كند، ابتدا بخاطر نارضایتی از پولی بوده كه برای برگزاری جشن به این انجمن اختصاص داده شده و بنا بر این تصمیم گرفته می شود مبلغی بر همان هزینه اندك اضافه كنند و آنرا برای تهیه یك كانكس مجهز برای سیل زدگان خرج كنند.
روشنك كریمی یكی از اعضای انجمن تئاتر كودك و نوجوان كه البته عضو هیأت مدیره هم هست اما صحبت هایش را بیشتر، از جایگاه حقیقی اش مطرح می كند و با تأیید این مطلب به ایسنا می گوید: طبق آماری كه در خانه تئاتر وجود دارد انجمن های تئاتر عروسكی و كودك و نوجوان همیشه جزو انجمن های فعال خانه تئاتر بوده اند ولی متأسفانه چیزی كه همیشه با آن مواجه می شویم این است كه انجمن بازیگران برای برگزاری جشن سالانه خود یك بودجه چند برابری بقیه می گیرد. البته امكان دارد آنها اسپانسری (جداگانه) داشته باشند ولی به هر حال همیشه این تفاوت وجود داشته و اصلاً هم شخصی نیست كه به مدیر خاصی برگردد. قسمتی از این مسئله به نوع نگاه به تئاتر كودك و نوجوان و عروسكی در جامعه برمی گردد و متأسفانه در خانه تئاتر هم بودجه ای كه دارند هیچ گاه مساوی یا برمبنای فعالیت ها تقسیم نمی گردد.
او با اشاره به اینكه «فقط سه میلیون تومان برای برگزاری جشن انجمن تئاتر كودك و نوجوان به ما دادند» اضافه می كند: این پول اصلاً رقمی نیست. سال های قبل هم این طور نبوده كه همیشه جایزه داشته باشیم و خیلی وقت ها همان ارزش معنوی تقدیر بوده، اما امسال با عنایت به شرایطی كه پیش آمد و اینكه چند نفر از همكاران ما در مناطق سیل زده از نزدیك دیده بودند كه خانواده ها در چه مضیقه ای هستند و بچه ها اوضاع خوبی ندارند، در هیأت مدیره تصمیم بر این شد كه این پول و كمك هزینه های دیگری هم كه خودمان جور می كردیم صرف كمك به آنها شود. همین طور به اعضای صنف هم اعلام كردیم اگر لباس و اسباب بازی نو دارند بیاورند تا در یك كانكس مجهز بفرستیم.
وی تاكید می كند: به نظر ما این كار بهتر بود تا جشن خودرا با رقمی كه در شأن این انجمن نیست برگزار نماییم. ما همیشه فروتنی كرده ایم و حتی گاهی از جیب خودمان برنامه هایی را برگزار می نماییم ولی آیا چنین بودجه ای در شأن انجمن تئاتر كودك و نوجوان با ۳۵۰ نفر عضو است؟ اگر خانه تئاتر برای هفته تئاتر حامی مالی دارد، پس این حامی چه می كند؟
در این باره گلزار محمدی _ رئیس انجمن نمایشگران عروسكی _ هم می گوید: این تفاوت ها میان انجمن های خانه تئاتر همیشه بوده و هست و هر چه گفتیم هم به نتیجه ای نرسیدیم.
او توانسته حدود هفت میلیون تومان برای برگزاری جشن این انجمن در اختیار بگیرد؛ جشنی كه در آن از جایزه غریب پور رونمایی شده، از نصرت كریمی و حسن دادشكر تقدیر شده، كارت هدیه ای به خانواده مرحوم مرتضی خمسه ای از پیشكسوتان تازه در گذشته خیمه شب بازی داده شده و دست كم هشت نفر هم بعنوان برگزیده معرفی شده اند!
وی با اشاره به فعال بودن انجمن تئاتر عروسكی می گوید: همیشه تنها انجمنی كه از بقیه پول بیشتری می گیرد انجمن بازیگران است و بقیه خیلی بودجه محدودی دارند. ما هم برمبنای آن رقم، برنامه ها و هدایای خودرا تنظیم و تهیه می نماییم و بنا بر این رقمی كه به برگزیدگان داده می شود خیلی زیاد نیست. البته این نخستین دوره ای بود كه آثار نمایشی را به این شكل داوری كردیم و فیلم هایی را هم از تئاترهای شهرستان ها تماشا كردیم.
اگرچه تعداد اعضای انجمن بازیگران خانه تئاتر با دیگر انجمن ها قابل قیاس نیست، اما این سوال مطرح می شود كه آیا واقعاً تفاوت كار یك بازیگر عروسكی با یك بازیگر غیر عروسكی باید در این حد باشد؟
در هر صورت، آیا مدیران صنف تئاتر كه معمولاً از سلبریتی پروری انتقاد می كنند خودشان دنباله رو همین مسیر هستند؟ آیا نسبتِ بین یك جایزه ۲۰۰ هزار تومانی با جایزه حدود سه میلیونی یا شاید هم بیشتر كه شنیده شده تلاش می شود به برگزیدگان بازیگری داده شود منطقی است؟ آیا نجابت و فروتنی اعضای انجمن هایی مثل عروسكی و تئاتر كودك و نوجوان كه بسیاری از تئاتری ها هم آنرا تأیید می كنند، دلیلی بر مهجوریت شان در تقسیم بودجه شده است؟
اساساً آیا دستورالعمل مشخصی برای اهدای جوایز و تناسب میان آنها وجود دارد یا اینكه هر انجمنی زورش بیشتر بچربد می تواند از هر جایی حتی از مدیركل هنرهای نمایشی به این بهانه كه «عضو خانه تئاتر و همراه ماست»، پول جوایز خودرا جداگانه تأمین كند؟ آیا بازرس خانه تئاتر و باز اعضای هیأت مدیره كه اتفاقاً دبیر جشنواره فجر (نادر برهانی مرند) هم یكی از آن هاست و بالقطع در بخش تقسیم جایزه های فجر ملاحظات مختلفی را باید مدنظر داشته باشد، بر این مسائل و گله مندی ها نظارت و پیگیری می كنند؟
علاوه بر همه این پرسش ها، این سوال هم مطرح می شود كه بانك گردشگری دقیقاً اسپانسر كدام بخش از برنامه های «هفته تئاتر» خانه تئاتر است؟ چون طبق گفته بهزاد فراهانی _ دبیر شب بازیگر _ جایزه نقدی برگزیدگان بازیگری را اداره كل هنرهای نمایشی تقبل می كند و پذیرایی مراسم را هم با پیگیری شهرام گیل آبادی _ مدیرعامل خانه تئاتر _ كه قبل از این در شهرداری بوده، شهرداری منطقه ۱۱ تهران تقبل كرده است.
البته محمودرضا رحیمی در نشست خبری خود گفته است كه چاپ كتاب و اجاره سالن برج میلاد برای مراسم اختتامیه بدون همراهی اسپانسر ممكن نمی شد، چونكه پول چاپ كتاب ۱۵۰ میلیون تومان می شود و پول اجاره سالن هم ۱۰۰ میلیون تومان. گرچه این رقم ها هم در نوع خود عجیب است چون همین دو سه ماه قبل بر اساس گزارش سازمان سینمایی اجاره یك شب سالن همایش های برج میلاد در جشنواره فیلم فجر ۵۰ میلیون تومان شده بود. درباره كتاب هم باید منتظر ماند تا ببینیم چه كتابی مقرر است چاپ شود چون گویا آنچه برای چاپ آماده می شود، شامل عكس ها، بروشورها، نشست ها و تاریخ شفاهی هایی كه در این هفته برگزار می گردد خواهد بود.
با این حال برای رسیدن به پاسخ این پرسش كه تبعیض در صنوف خانه تئاتر از كجا نشأت می گیرد و اینكه آیا اصلاً چنین چیزی وجود دارد، شاید بهتر باشد همان شفاف سازی ای كه سید عباس صالحی _ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی _ بر آن تاكید دارد درباره خانه تئاتر و هفته ویژه آن اتفاق بیفتد تا حداقل اعضا و مدیران بعضی صنوف خانه تئاتر نگویند، «هیچ وقت به ما نمی گویند چقدر بودجه دارند»!




منبع:

1398/02/11
13:51:34
5.0 / 5
5099
تگهای خبر: اسباب بازی , اهدا , تئاتر , جایزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی