کشف مدار مغزی پنهان که به تصمیم گیری ها شکل می دهد

کشف مدار مغزی پنهان که به تصمیم گیری ها شکل می دهد کارکادو: کارکادو: دانشمندان یک مدل مدار پنهان طراحی کردند که نشان میدهد گروههای کوچکی از نورون ها به عنوان سردسته تصمیم می گیرند و فعالیت عصبی پیچیده را ساده می کنند؛ این کشف، اطلاعاتی درباره ی بیماریهای روانی به دست می دهد ضمن این که می تواند هوش مصنوعی را تقویت و ماشین ها را درست مانند انسان ها در پردازش اطلاعات هوشمندتر کند.


به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای تِک دِیلی در گزارشی آورده است: تصمیم گیری های روزانه برای پردازش سیگنال های حسی مختلف به صورت هم زمان، به توانایی مغز متکی است. پیاده روی بسمت محل کار را تصور کنید: چراغ راهنمائی را می بینید که سبز می شود و نشان داده است عبور از خیابان بی خطر است. بمحض این که قدم به جلو بر می دارید، آژیر بلند و گوش خراش آمبولانس را می شنوید که شما را مجبور می کند توقف کنید. مغز شما به سرعت این اطلاعات متناقض را مرتب و به شما کمک می نماید تا بی خطرترین گزینه را انتخاب کنید.
از مدت ها پیش روی این مورد که مغز چگونه میان اطلاعات حسی متناقض و مرتبط، مانند رنگ های چراغ راهنمائی و صداهای بلند، تعادل برقرار می کند و تصمیم معقولی می گیرد، مطالعه شده است؛ اما این مورد هنوز مبهم است.
دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه پرینستون در آمریکا یک مدل ریاضی جدید طراحی کردند که به آنها کمک می نماید بفهمند مغز در هنگام تصمیم گیری چگونه انواع مختلف اطلاعات مانند مناظر و صداها را پردازش می کند. این پژوهش در نهایت اطلاعات دانشمندان در رابطه با عملکرد نادرست مدار مغز در اختلالات عصبی مانند آلزایمر را افزایش می دهد؛ همینطور امکان دارد به پیشرفت هوش مصنوعی کمک نماید و فناوری هایی مانند الکسا (یکی از دستیارهای صوتی هوش مصنوعی) و خودرو های خودران را کارآمدتر کند.
یکی از نواحی مغز که برای تصمیم گیری حیاتی می باشد، قشر پیش پیشانی است که دقیقا پشت چشم ها قرار دارد و بعنوان مرکز فرآیندهای روانی عالی شناخته می شود. پژوهش قبلی نشان داده بود که پاسخ تک سلول های قشر پیش پیشانی مغز در هنگام تصمیم گیری چندوجهی و پیچیده است؛ مثلا یک نورون در قشر پیش پیشانی مغز امکان دارد فقط در واکنش به رنگ سبز چراغ راهنمائی هنگامی که یک خودرو، گذرگاه عابر پیاده را مسدود کرده است شلیک کند.
مدل مدار پنهان در رابطه با نحوه تغییر انتخاب ها در هنگامی که قدرت اتصالات بین گره های پنهان مختلف تغییر می کند، پیشبینی هایی انجام می دهد. این مدل قدرتمند است؛ چونکه این امکان را برای محققان فراهم می آورد تا بررسی نمایند که آیا ساختار اتصال پنهان واقعا برای پشتیبانی از عملکرد در هنگام اجرای وظایف ضروری است یا خیر. در واقع، محققان دریافتند که هنگام حذف اتصالات خاص در مدار، اجرای وظایف به روش های پیشبینی پذیر صدمه می بیند.
گزارش این پژوهش در مجله نِیچِر نوروسایِنس (Nature Neuroscience) منتشر گردید.



منبع:

1403/11/26
13:54:29
5.0 / 5
73
تگهای خبر: دانش , طراحی , فناوری , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
عقیده شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
عقیده:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
کارکادو، همراه شما در انتخاب بهترین هدیه برای عزیزانتان
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی ، کارکادو، هدیه ای از جنس عشق و خاطره