نقاشی های خوشمزه
به گزارش کارکادو، بیایید تاریخچه هنر طبیعت بی جان را از راه منتخبی از ۱۰ نقاشی که به دو دوره مهم در تاریخ هنر تعلق دارند بررسی کنیم: قرن ۱۷ در هلند و قرن ۱۹ در فرانسه. هنرمندان هلندی و فلاندری با مهارت زیاد، گاهی با هدف انتقال پیام های اخلاقی، طبیعت بی جان را نقاشی می کردند. در اواخر قرن نوزدهم، اشیائی که در زندگی روزمره مورد استفاده قرار می گیرند، برای نقاشان امپرسیونیست و پست امپرسیونیست فرانسوی به مبحث کاوش رسمی از نظر رنگ، سبک و ترکیب بندی تبدیل شدند.
به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، طبیعت بی جان یک اثر هنری است که در آن مبحث اصلی، اشیای بی جان است. به تصویر کشیدن اشیا از دوران باستان وجود داشته است اما در زمان رنسانس بود که «طبیعت بی جان» بعنوان یک ژانر مستقل ظاهر شد. تابلو نقاشی «طبیعت بی جان کبک و دستکش»(۱۵۰۴) اثر «جاکوپو د باربری» عموماً بعنوان اولین مورد در این سبک درنظر گرفته می شود.
اصطلاح «طبیعت بی جان»(Still Life) از کلمه هلندی «stilleven» گرفته شده است که در لغت به معنای زندگی بی حرکت یا خاموش است.
«سبد میوه» اثر «فرانس اسنایدرز»
فرانس اسنایدرز (۱۵۷۹-۱۶۵۷) طبیعت های بی جان کلاسیک از میوه ها و گل ها را نقاشی می کرد، اما به علت توانایی زیادش در نمایش خز و پر، بیشتر بعنوان نقاش حیوانات شناخته می شود. او صحنه های شکار و جنگ حیوانات و همینطور طبیعت های بی جان را نقاشی می کرد که در آن میوه ها، سبزیجات و شکار را با هم ترکیب می کرد یا حیوانات زنده را در ترکیب بندی قرار می داد. نقاشی «سبد میوه» که با عنوان «The Fruit Girl» هم شناخته می شود، نمونه خوبی از طبیعت بی جان مجلل باروک فلاندری است. این نقاشی فراتر از خصوصیت های هنری خود، رفاه و ثروت را تداعی می کند.
«اسنایدرز» از همکاران «پیتر پل روبنس» نقاش اصلی آلبرت هفتم، دوک اتریش بود. آثار وی همینطور در اسپانیا بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
«طبیعت بی جان با ظرف رومر و ساعت» اثر «ویلم کلس هدا»
«ویلم کلس هدا»(Willem Claesz Heda)(1594-1680) و «پیتر کلس»(Pieter Claesz)(1597-1661) نقاشان هلندی عصر طلایی بودند که طبیعت بی جان نقاشی می کردند. همانطور که در تصاویر زیر می بینیم، هر دو با پالت های تقریبا تک رنگ تیره رنگ آمیزی کرده اند، به بافت توجه ویژه ای داشته اند و در به تصویر کشیدن انعکاس نور بر روی اجسام مختلف استاد بودند
«طبیعت بی جان با تازا» اثر «پیتر کلس»
منبع: karkado.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب