مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته گذشته

خبرهایی از مهران مدیری و رامبد جوان، جرم جواد یساری و کشف جسد یک بازیگر

خبرهایی از مهران مدیری و رامبد جوان، جرم جواد یساری و کشف جسد یک بازیگر کارکادو: حواشی طرح اولیه «توسعه امامزاده یحیی»، کشف اسکلت در تپه 7000 ساله ری، اما و اگرهای یک تصمیم پربحث سینمایی، رامبد جوان برای عید برنامه می سازد، طرح های فصلی کتاب تعطیل شد یا نشد؟، موافقت با کلیات جداسازی صنایع دستی از وزارت میراث و گردشگری، انتقال ویروسِ «بچه پولدارها» از اینستاگرام!، و... همچون اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.


به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، «طرح توسعه امامزاده یحیی (ع)» در تنها بافت تاریخی مسکونی تهران مقرر است در محدوده ای به وسعت حدود ۳.۸ هکتار اجرا شود. بر این اساس لازم است حدود ۱۳۹ پلاک خانه بعد از تملک، تخریب شده تا فضای آن، برای اجرای این طرح، آزادسازی شود. پرسش این است، این تخریب بزرگ، چه هدفی را دنبال می کند و مقرر است چه اتفاقی را برای این بخش از بافت تهران که در لیست میراث ملی ثبت شده است، رقم بزند؟
واکنش شهرداری به طرح توسعه امامزاده در بافت تاریخی تهران
در نهایت بعد از رسانه ای شدن طرح اولیه «توسعه امامزاده یحیی» در بافت تاریخی و ثبت شده‌ی عودلاجان، معاون میراث فرهنگی استان تهران از توقف این طرح آگاهی داد.

از مصائب مرمت تا نگرانی بزرگ درباره ی آرامگاه کوروش

برنامه مرمت آرامگاه کوروش بزرگ بالاتر از ۶ ماه است شروع شده. کارشناس مرمت محوطه میراث جهانی پاسارگاد که مرمتِ این سازه سنگی هخامنشی را از دمای ۵۴ درجه تا منفی ۲۲ درجه سانتیگراد تجربه کرده است، می گوید: «تغییرات اقلیم، لطمه های زیادی را روی بلوک های سنگی آرامگاه کوروش به جا گذاشته است.» به جز این، نگرانی بزرگ دیگری درباره ی آرامگاه کوروش وجود دارد؛ برداشت بی رویه آب در زمینهای کشاورزی اطراف آن، که ممکنست زمین را به واکنش وا دارد و این سازه سنگی با وزن حدود دو هزار تن، گرفتار نشست قبل از موعد و غیرقابل انتظار شود.

کشف اسکلت در تپه ۷۰۰۰ ساله ری

باستان شناسان از کشف یک تدفین و اسکلت در تپه هفت هزار ساله چشمه علی ری خبر دادند. بر طبق شواهد احتمال داده می شود این اسکلت به دوره سلیک ۳ (حدود ۴۳۰۰ قبل از میلاد) مربوط باشد.
شهرداری ری مانع کار باستان شناسان شد!

زمان حدودی ثبت نام حج ۱۴۰۴ مشخص شد

معاون سازمان حج و زیارت اظهار داشت: ثبت نام سفر حج ۱۴۰۴ اواسط ماه آذر به انجام می رسد.

حالم خوب است و می توانم روی صحنه بروم

اکبر زنجان پور، هنرمند پیشکسوت کشورمان که هفته گذشته در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری بود، آگاهی داد که روز شنبه ۱۹ آبان ماه از بیمارستان مرخص شده است.

مهران مدیری با فیلم جدیدش به عربستان می رود

اولین نمایش بین المللی فیلم «ساعت ۶ صبح» به کارگردانی مهران مدیری در جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان خواهد بود.

اما و اگرهای یک تصمیم پربحث سینمایی

جشنواره جهانی فجر در حالی اواخر اردیبهشت ماه سال آینده بدون تغییر نام برگزار می گردد که جابجایی تاریخ آن، ثبت جهانی جشنواره را در معرض حذف قرار داده بود و احتمالاً در صورت تکرار، بازگرداندن عنوانش به سادگی ممکن نباشد. در این بین برخی کارشناسان براین باورند که برای در امان ماندن این رویداد بین المللی از دست اندازهای سیاسی و سلیقه ای دست کم اسم آنرا باید تغییر داد.

روزشمار سکوت عادل به انتها رسید؟

هشتگ فردوسی پور، هشتگ بازگشت چهره های محبوب، هشتگ وفاق ملی...؛ این ها عباراتی است که اینروزها باردیگر به فضای مجازی بازگشته و تِرِند شده اند.

«چارپایه» شبکه سه؛ ملغمه ای از «سرگیجه» و «جوکر» بدون فوت کوزه گری!
«چارپایه» مجموعه طنزی آیتمی است که اینروزها از تلویزیون پخش می شود و با وجود کوشش برای بهره گیری از مجموع رئالیتی شوهای پربیننده در شبکه نمایش خانگی مانند «جوکر» و «سرگیجه» که البته آنها هم اینروزها با نقد جدی مواجهند، با استقبال قابل توجه مخاطبان تلویزیون روبه رو نبوده است؛ با این همه شبکه سه همچنان به تولید این برنامه اصرار دارد و مدت زمان مناسبی را هم به پخش اختصاص می دهد.

رامبد جوان برای عید برنامه می سازد
رئالیتی شوی «کارناوال» به طراحی و کارگردانی رامبد جوان در برای شبکه نمایش خانگی ساخته و پخش می شود.

ماجرای سریال کیانوش عیاری، فصل جدید «دودکش» و غیبت خمسه در «پایتخت»
رییس مرکز سیمافیلم درباره ی وضعیت به پخش رسیدن سریال کیانوش عیاری تصریح کرد که با پلت فرم ها برای پخش این سریال همچنان درحال مذاکره اند و این سریال از تلویزیون پخش نمی شود.

بخشنامه پایان ممنوعیت وارد «آیات شیطانی» در هند گم شد!
ممنوعیت واردات کتاب «آیات شیطانی» نوشته «سلمان رشدی» به سبب عدم یافتن بخشنامه رسمی پایان می یابد!

کتاب جدید محمود دولت آبادی؛ منتخبی از عاشقانه های «هزار و یک شب»
محمود دولت آبادی درباره ی کتاب جدید خود اظهار داشت: «آورده اند که...» گزینی از قصه های «هزار و یک شب» است.

طرح های فصلی کتاب تعطیل شد یا نشد؟
۹ سال قبل بود که «طرح های فصلی کتاب» که همان یارانه خرید کتاب برای خریداران بوسیله کتابفروشی ها است، وارد ادبیات بازار کتاب ایران شد؛ طرحی که با آزمون و خطا آغاز به کار کرد، ۵-۶ سال اجرا شد و در دولت قبل به یک باره متوقف شد! توقفی که البته مدیرعامل خانه کتاب زیر بار آن نمی رود و معتقد می باشد که «ارتقا» واژه مناسب تری برای این «توقف» است!

صنایع دستی بار دیگر خودی نشان داد
معاون صنایع دستی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به غفلتی که معتقد می باشد پیش تر در عرصه صنایع دستی وجود داشته است، اظهار داشت: من همیشه نگران حذف صنایع دستی از ادبیات توسعه بودم. خوشبختانه برمبنای سیاست های ابلاغی و تاکید مقام رهبری در برنامه هفتم بار دیگر صنایع دستی خودی نشان داد که به همین دلیل توانستیم در لایحه دولت و خروجی مجلس گلایه مندی هنرمندان صنایع دستی را مطرح نماییم.

نبض جشنواره تجسمی فجر در دست کیست؟
مقایسه مقطع زمانی انتخاب دبیر جشنواره تجسمی در دوره های مختلف، از فرصت کم باقی مانده برای انتخاب نهایی حکایت دارد؛ با اینحال اگر این فرآیند در نهایت به جذب حداکثری هنرمندان و خصوصاً حرفه ای ها بیانجامد، در نهایت قابل پذیرش خواهد بود.

موافقت با کلیات جداسازی صنایع دستی از وزارت میراث و گردشگری
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اظهار داشت: از مطالبات هنرمندان صنایع دستی این است که ساختار صنایع دستی اصلاح گردد، آنها علاقمند هستند که این معاونت به سازمان تبدیل گردد. با ریاست سازمان امور استخدامی جلسه داشتیم که با کلیات پیشنهاد موافقت دارند و قرار شد کمیته مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و کارشناسان امور استخدامی جزئیات آنرا بررسی نمایند و بعد تصمیم گیری شود.

۷ چالش حوزه نوشت افزار / کم کاری وزارت فرهنگ و صدا و سیما
نوشت افزار قسمتی از صنایع خلاق فرهنگی شمرده می شود که علاوه بر ابعاد صنعتی و تجاری، ابعاد فرهنگی هم دارد. با این وجود همچنان بازار مملو از شخصیت های غیر ایرانی است و نهادهای موثر در فرهنگسازی همچون وزارت فرهنگ و سازمان صدا و سیما نتوانستند آنچنان که شایسته است در راستای برطرف شدن چالش های فرهنگی اقدام نمایند. هرچند نمی توان تمام مشکل را هم محدود به بعد فرهنگ دید و در سایر بخش ها نیز نیازمند توجه جدی هستیم.

انتقال ویروسِ «بچه پولدارها» از اینستاگرام!
«تاحالا کار نکردم و بابام خرجمو میده. آدم باید وقتی میره سر کار شرایط یه جوری باشه که بعدش حداقل بتونه پول یه کافه یا رستوران رو داشته باشه، به آدم زور میاد به خاطر ۲۰ یا ۳۰ میلیون تومن بره سر کار، چرا خودمو خسته کنم؟ چندبار خواستم برم سر کار بابام گفته نمی ارزه، نمیخواد بری» این جملات را پسری ۳۰ ساله در یک «بلایند دیت» به زبان می آورد؛ جملاتی که عده ای آنرا در انحصار نسل جوان می دانند، اما کامنت های همین پست اتفاقا صدای اعتراض جوانان را هم بلند کرده است.

پیشنهاد فعالیت یک نهاد برای اهدای لباس!
مدرس گروه مد و لباس دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تشریح روند ایجاد «مد پایدار» در ایران، بازطراحی و اهدا را به عنوان دو نمود از پایبندی به این مد معرفی نمود و اظهار داشت: شاید طراحی مجدد لباس و یا اهدای آن خوشایند همه افراد نباشد و فکر کنند مقرر است لباس کهنه دیگران را بپوشند؛ درحالی که اینگونه نیست و حتی به چرخه اقتصادی هم کمک می نماید. بدین سبب بهتر است برای شفاف سازی و توسعه مفهوم بازطراحی، تعمیر و اهدا، یک نهاد یا ارگان بصورت تخصصی فعالیت کند.

جواد یساری: جرمم چیست؟
جواد یساری در مراسم تجلیل خود که در فرهنگسرای ارسباران برگزار گردید، اظهار داشت: من عاشق خوانندگی ام؛ فقط می خواهم با کسب مجوز بخوانم. جرمم چیست؟ اگر اشتباه خواندم در گوشم بگویید این را نخوان! همین طور یکی از حاضران در تجلیل او، در تعبیر جالبی درباره ی جواد یساری اظهار داشت: «روشنفکران ما وقتی شکست عشقی می خوردند، جواد یساری گوش می کردند اما برای ما از فرانک سیناترا می گفتند!»

سازهای تالار وحدت گرفتار فرسایش شده اند/ ارکستر، جامعه کوچک است
مازیار یونسی درباره ی مشکلات ارکستر سمفونیک می گوید که این ارکستر قبل از هر چیزی باید نوازندگان خودرا به لحاظ مالی تامین کند که بتوانند با خیال آسوده در تمرین ها حضور پیدا کنند ولی مشکل اینجاست که برخی مدیران فرهنگی مدام درباره ی نداشتن بودجه صحبت می کنند؛ درصورتی که بودجه ارکستر سمفونیک تهران در مقابل بودجه های دیگر در کشور اصلا رقمی نیست!
پیشنهادهایی برای خواندن:
خلبانی که جنگنده درحال سقوط را نجات داد
لباس هایی ایرانی که الهام بخش دوخت «ساری» هندی ها شد!
درهای خانه صدراعظم ناصرالدین شاه در تهران باز شد
درسی که اشتباه محاسباتی صدام به «نتانیاهو» می دهد
در شب «آدم های با معرفت سینما» چه گذشت؟
آنچه باید درباره ی پدر موشکی ایران بدانید
رقابت ۲۰۰۰ روستا برای جهانی شدن؛ ایران ۸ نامزد دارد
پیدا شدن جسد یک بازیگر در خانه اش
آمدیم مرارت ها را بشنویم


1403/08/27
09:25:31
5.0 / 5
44
تگهای خبر: آزمون , ادبیات , اهدا , اینستاگرام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی