پاسخ به شبهات در مورد زیبایی و ذکاوت فاطمه(س)
به گزارش کارکادو، مبلغ نوشت: حجت الاسلام حسن اکبری میگوید: امیل دورمنگام یکی از مستشرقین نقل کرده است که «حضرت فاطمه(س) فردی ترش رو بود و کمتر از رقیه همسر عثمان زیبایی و کمتر از زینب همسر ابوالعاص هوش و ذکاوت داشت» و وی در کتابش به چنین شبهاتی در مورد حضرت فاطمه (س) پاسخ داده است.
به گزارش «مبلغ»- حجت الاسلام حسن اکبری، پژوهشگر پژوهشگاه حج و زیارت و نویسنده موسوعه رد شبهات حضرت فاطمه زهرا(س) به این پرسش پاسخ داد که بیشترین شبهات مطرح شده درباب حضرت فاطمه(س) چیست و اظهار داشت: درباب اهل بیت(ع) مهم ترین شبهه ای که وجود دارد مربوط به عصمت آنها است. درباب حضرت فاطمه(س) نیز همین شبهه مطرح است.
وی با اشاره به این که وهابیت کتابی با عنوان «الامامه و النص» نوشته اند و امامت را زیر سؤال برده و قسمتی از این کتاب در نقد اعتقاد به عصمت انبیاء، ائمه و حضرت زهرا(س) و روایت هایی که در منابع شیعه وجود دارد است، اظهار داشت: ۱۳ شبهه مطرح شده در این کتاب را جمع آوری و در موسوعه رد شبهات حضرت فاطمه زهرا(س) به آنها پاسخ داده ام و ۹ دلیل عصمت حضرت فاطمه(س) را با استناد به آیات و روایاتی که هم شیعه و هم اهل سنت آنها را قبول دارند مطرح کرده ام.
شبهه افکنی حتی درباب چهره حضرت فاطمه(س) حجت الاسلام اکبری در پاسخ به این پرسش که آیا شبهات مطرح شده مقابل حضرت فاطمه(س) همچنان مبحث روز و درحال بیان و طرح است؟ اظهار داشت: کلیت شبهات عموماً در عرصه عصمت و یا متشتق شده از آن مطرح هستند. اما شبهات دیگری هم مطرح است بطورمثال شبهه ای را علامه امینی در الغدیر مطرح کرده که از مستشرقین نقل شده است. امیل دورمنگام یکی از مستشرقین نقل کرده است که «حضرت فاطمه(س) فردی ترش رو بود و کمتر از رقیه همسر عثمان زیبایی و کمتر از زینب همسر ابوالعاص هوش و زکاوت داشت».
وی اظهار داشت: بااینکه این مطلب در کتاب «الامامه و النص» نیست اما من به آن پاسخ داده ام. پاسخ به این شبهه این بود که هم در منابع اهل سنت و هم منابع شیعی حضرت فاطمه(س) حورای انسیه خطاب شده است و پیامبر می فرمایند که من بوی بهشت را از او استشمام می کنم. یا از حضرت به حورای آدمیه تعبیر و بیان شده که خیلی از عادات نامناسبی که زنان داشتند حضرت نداشتند و از این صفات پاک بودند، یا مادر انس بن مالک در مورد حضرت زهرا(س) می فرمایند مانند ماهی در شب چهارده یا خورشیدی پوشیده به ابر بود که وقتی از ابر خارج می شد چهره سفید آمیخته به سرخی داشت و امام صادق(ع) در وصف چهره حضرت فاطمه(س) می فرمایند که از همه مردم زیباتر بود و گویی دو گونه اش دو گل شکفته بود درود خداوند بر او و شوهر و فرزندان پاکش.
این پژوهشگر پژوهشگاه حج و زیارت افزود: از پیامبر اکرم(ص) درباب حضرت فاطمه(س) نقل شده است که می فرماید: اگر نیکی بخواهد بصورت شکل خاصی در بیاید به شکل حضرت فاطمه در می آید بلکه فاطمه از نیکی بالاتر است و همانا فاطمه دختر من بهترین فرد روی زمین از حیث ظاهری و شرافت و کرامت است. یا عایشه در وصف حضرت زهرا(س) عنوان کرده که هیچ کس را ندیدم در رفتار و گفتار و حسن سیرت و متانت چه درحال ایستاده و چه نشسته شبیه تر از حضرت فاطمه(س) به رسول الله باشد. این روایت ها در شیعه و سنی مطرح گردیده است.
هوش و ذکاوت حضرت زهرا(س) وی افزود: در مورد هوش و ذکاوت حضرت فاطمه(س) نیز در روایات آمده که پس از رحلت پیامبر(ص) وقتی در مسجد سخنرانی و خطبه فدکیه را بیان و از حق غصب شده خودشان و حق ولایت دفاع کردند مطالب بلند علمی، سیاسی و اجتماعی را به خوبی بیان نمودند. همین طور حضرت فاطمه زهرا(س) در حقیقت مرجعیت علمی داشتند و در کتب اهل سنت و شیعه آمده که از حضرت در مورد مسائل دینی سؤال می کردند و سید جعفر مرتضی عاملی می فرماید که تأکیدهای مکرر و مداوم پیامبر اکرم در رفتار و گفتار به علاوه مقام و موقعیت حضرت زهرا(س) سبب شد تا ایشان مورد مراجعه مردم باشند و پس از رحلت پیامبر(ص) نیز جبرئیل بر حضرت فاطمه(س) نازل می شده و اخبار غیبی را برای ایشان بیان می کرد و همه این مسائل نشان میدهد حضرت فاطمه زهرا(س) هم از جهت ظاهر هم از جهت هوش و ذکاوت و هم از جهت اخلاق دارای درجه بالایی بودند.
حجت الاسلام اکبری به شبهه افکنی درباب رفتار حضرت زهرا(س) با همسرشان نیز اشاره نمود و اظهار داشت: در مورد برخورد ایشان با همسرشان روایت زیادی نقل شده که در منزل هم نسبت به فرزندان و هم نسبت به همسرشان بسیار اهل اخلاق حسنه بودند.
وی افزود: علاقه و محبت بین حضرت فاطمه و امیرمومنان حضرت علی(ع) به قدری زیاد بود که حضرت فاطمه(س) حاضر نبود لحظه ای چشم همسر خودرا گریان ببینند. یکی از مواردی که در این کتاب شبهه آنرا بیان نمودند این است که حضرت فاطمه(س) نسبت به امیرمؤمنان برخورد خوبی نداشت و تندخود بود در صورتیکه در روایت ها هست که حضرت فاطمه(س) در آخرین لحظات عمرشان آغاز به گریه کردند و حضرت علی پرسیدند که چرا گریه می کنی و حضرت فاطمه(س) فرمودند برای آن چه که پس از من خواهی دید می گریم. یعنی حتی حضرت فاطمه(س) درباب گرفتاری ها و مشکلاتی که بعدها بر حضرت علی(ع) خواهد گذشت نیز نگران بودند.
این پژوهشگر دینی با اشاره به این که حضرت علی(ع) فرموده اند: دختر حضرت محمد(ص) موجب آرامش من بوده است؛ گوشت او با گوشت و خون من آمیخته است طوری که هر زمان او را می بینم تمام غم ها و حزنم برطرف می شود، اظهار داشت: این شدت علاقه طوری بود که حضرت فاطمه(س) از دوری همسر خود اظهار جزع و نگرانی می کرد.
چرا شبهه افکنی؟ وی در پاسخ به این پرسش که چرا تا این حد سعی شده مقابل حضرت فاطمه(س) شبهه افکنی شود؟ اظهار داشت: اگر بخواهیم ریشه این مسئله را پیدا نماییم به تاریخ برمی گردد و بنی امیه نقش زیادی در تخریب چهره حضرت زهرا(س) و بطور کلی دوده داشتند به ویژه در زمان معاویه تلاش شد چهره اهل بیت(ع) تخریب شود و آن چهره مثبتی که پیامبر(ص) در ذهن مردم از اهل بیت(ع) ترسیم کرده بودند از بین برود. در عصر فعلی نیز چون حضرت زهرا(س) الگوی بانوان و خانواده هاست، تلاش شده که این نماد پاکی و عصمت تخریب شود تا در ذهن مردم قداستی که اهل بیت(ع) دارند خدشه دار شود.
حجت الاسلام اکبری در آخر اظهار داشت: ما وظایف زیادی برای شناساندن حضرت فاطمه(س) به مردم داریم. فضائل دوده و حضرت زهرا(ع) و این که رفتار ایشان نسبت به همسر و فرزندانشان چطور بوده یا مطرح نمی شود یا جنبه های مختلف آن به درستی ترسیم نمی شود که باید رسانه ها، حوزه و دانشگاه در این خصوص فعال تر شوند.
منبع: ایکنا
بیشتر بخوانید: سیره حضرت فاطمه(س) تا پیش از شهادت از تحریف به دور مانده/ نثر ثقیل، مشکل کلیدی در سیره نویسی اهل بیت(ع) وجود حضرت زهرا (س) حلقه اتصال بین نبوت و امامت است
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب