سازمان سینمایی چه می کند؟
به گزارش کارکادو، ایزد مهرآفرین معتقد می باشد چرا قبل تر فیلم قاچاق نمی شد و این مساله را صدمه جدی به سینما دانست.
ماهرخ عباسپور: دلایل مختلفی همچون استقبال نکردن مخاطبان از سینما در وضعیت فعلی، اکران این فیلم را به تعویق انداخته اند. این حرف را فرنوش صمدی کارگردان فیلم سینمایی «خط فرضی» در هفتم اسفند سال قبل گفته است و حالا بلایی گه سر فیلمش آمده این است که دیگر اهمیتی ندارد روی پرده سینما برود یا خیر چون در بهترین حالت به سرنوشت «جنگ جانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی مبتلا خواهدشد. فیلمی که افشا شد و پس از آن اکران شد. فرنوش صمدی کارگردان سینمای کوتاه که نخستین اثر سینمایی بلند خود با نام «خط فرضی» را در سال ۱۳۹۸ تولید کرد، درباره ی برنامه اکرانی که برای این اثر سینمایی در نظر داشت در همان تاریخ هفتم اسفند، به خبرگزاری مهر اظهار داشت: «قرار بود این اثر سینمایی در دی ماه سال ۱۴۰۱ در سینماهای کشور اکران شود اما به سبب شرایط موجود و عدم استقبال مخاطب از سینما تصمیم گرفته شد تا اکران فیلم در زمان دیگری صورت گیرد.» این روزها، هر روز با فهرستی تازه از اسامی فیلم های توقیفی مواجه می شویم، فیلم هایی که نه مشکلشان حل می شود، نه اکران می شوند و به طرز عجیبی در دو ماه سه فیلم سینمایی «برادران لیلا»، «جنگ جهانی سوم» و «خط فرضی» لو رفتند که بیشتر سبب نگرانی سینما گران شده است. تا جایی که محمد احمدی، عضو اتحادیه تهیه کنندگان و دبیرکارگروه قاچاق فیلم یکی از راه حل ها برای جلوگیری از این ماجرا را اعلام نمود و اظهار داشت: «دلیلی برای این وضعیت به وجود آمده ندارم و دلیل لو رفتن فیلم ها غیر منطقی است و همین موجب می شود که ما هم از مسئولان بپرسیم شما چه کار می کنید؟ که نسخه اصلی فیلم لو می رود یا نسخه اصلی فیلم دست چه کسی می رود که به این راحتی لو می رود و به نظر من بهترین کار این است که وقتی تهیه کننده نسخه فیلم را به کسی می دهد یک نشانه ای در آزمایشگاه روی آن بگذارد تا مشخص شود این فیلم از کجا درز پیدا کرده است و پس از آن بتواند پیگیری های لازم را انجام دهد، این یک راه است؛ اما از آنجا که ما جزو قانون کپی رایت نیستیم، در یک مجموعه گسترده تر نمی توانیم پیگیر این ماجرا باشیم.»
بیشتر بخوانید: نوروزبیگی: فیلم را پس از اکران یا پخش از پلت فرم بصورت مینی سریال مجدد ببینید سرنوشت «برادران لیلا» شوم است؟ چرا در سالهای قبل فیلک قاچاق نشد؟
ایزد مهرآفرین، منتقد سینما نیز در ارتباط با انتشار نسخه غیرقانونی یک فیلم در سینمای ایران به قدس آنلاین اظهار داشت: «به نظر من مهم ترین عاملی که منجر به پخش نسخه لو رفته فیلم «برادران لیلا» شد، به مدیریت سازمان سینمایی برمی گردد. اگر صادقانه به موضوع نگاه نماییم نسخه ای که مردم از این فیلم دیدند نسخه با کیفیتی بود و این نمی تواند خارج از تصمیم سیستم دست اندرکاران فیلم باشد. چرا من به سازمان سینمایی ایراد می گیرم؟ چون می توانست با یک تمهیدی فیلم را خیلی زودتر اکران کند. اصلاحیات ذکر شده برای فیلم «برادران لیلا» بسیار پیش پا افتاده بود و فیلم می توانست زودتر از این ها اکران شود.»
مهرآفرین بیان کرد: «سازمان سینمایی گاهی جلوی اکران برخی فیلم ها را به علل مختلف می گیرد و زمان اکران را طولانی می کند. به هر حال پس از این امر عوامل فیلم یا مجاری که به نسخه اصلی دسترسی دارند به هر نوعی شده فیلم را بیرون می دهند. یک مثالی بین سینمایی ها است که می گویند: «هیچ فیلمی در گنجه نمی ماند.» فیلمی که راهی اکران نشود به صورتی قاچاق می شود چون می دانند مخاطب می بیند. در ارتباط با قاچاق «برادران لیلا» ایراد اینجاست که سازمان سینمایی فیلم را در عید نوروز اکران نکرد. با توجه ساختار فیلم اگر اکران می شد به گیشه سینما و سینماگران بسیار کمک می شد. تهیه کننده فیلم هم بارها اعلام نموده بود من آمادگی اکران دارم اما با برداشت های اشتباه سازمان سینمایی از محتوای فیلم موجب اکران نشدن فیلم شدند.»
این منتقد سینما درباره ی علت عدم قاچاق فیلم های سالیان گذشته عنوان کرد: «علت این که در سالهای قبل قاچاق فیلم کمتر شده بود این بود که همه فیلم ها اکران می شد و مردم در سینما آنرا می دیدند. در کنار آن مردم به درکی از کیفیت فیلم رسیدند و دنبال نسخه اصلی و کیفیت خوب یک فیلم بودند.» ۵۷۲۴۵
منبع: karkado.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب