دست درازی های نگران کننده به مسجدالاقصی
کارکادو: «مسجدالاقصی»، که قبه طلایی «الصخره» بطور معمول با آن به اشتباه گرفته می شود، همیشه کانون درگیری های رژیم اسرائیل با ساکنان فلسطین بوده و بارها تخریب و غارت شده است، یونسکو، این مسجد و شهر باستانی اورشلیم را بیش از ۴۰ سال است که به عنوان «میراث درخطر نابودی» ثبت کرده است.
به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، مسجدالاقصی یکی از شناخته شده ترین بناهای بخش قدیمی اورشلیم است که برای مسیحیان، یهودیان و مسلمانان، مقدس است. اصطلاح «مسجدالاقصی» بیشتر برای کل میدانی که مسجد و قبه الصخره در آن قرار دارد استفاده می شود، باآنکه این میدان به صورت رسمی بعنوان «حرم الشریف» هم شناخته می شود.
یک تصور غلط، اما رایج در رابطه با مسجدالاقصی اینست که آنرا با قبه طلایی الصخره اشتباه می گیرند. در واقع، مسجدالاقصی یک مجموعه زیارتگاهی است که اهمیت آن برگرفته از سنگ بنایش است که در قلب آن قرار گرفته است. مسجدالاقصی سومین مکان مقدس بعد از مکه و مدینه است، که مسلمانان در آن عبادت می کنند.
مسجدالاقصی یا به زبان ساده «الاقصی» به معنای «دورترین مسجد» یا «دورترین حرم» است و به مسجد گنبدی سربی در محوطه مقدس «حرم شریف» یا «حصار شریف» اطلاق می شود. در اصل، اعتقاد بر اینست که اصطلاح "دورترین مکان مقدس" به اورشلیم بعنوان یک کل اشاره دارد. این محوطه شامل گنبدِ صخره، چهار مناره، دروازه های تاریخی محوطه و خود مسجد است. تمام این سازه ها روی تپه ای بنا شده است که یهودیان آنرا «کوه معبد» می خوانند.
سنگ بنای مسجد را خلیفه اموی در سال ۶۶۱ میلادی بعد از تصرف شهر گذاشت. نمازخانه اصلی مسجدالاقصی و قبه الصخره، در نزدیکی مرکز تپه در سال ۶۹۲ میلادی (در برخی منابع، سال ۷۰۵ میلادی آمده است) تکمیل شد و بدین سان یکی از قدیمی ترین بناهای اسلامی موجود در جهان ساخته شد. هرچند به اعتقاد یهودیان این مکان پرستشگاه اورشیلم و معبد سلیمان بوده و مقدس ترین مکان مذهبی پیروان یهودیت به شمار می آید.
این بنا در قرون بعدی، چندین بار بر اثر زلزله ویران شد و در سال ۱۹۶۹ میلادی در یک حملهی آتشسوزی بخشی از نمازخانه و منبری که به قرن دوازدهم میلادی تعلق داشت، تخریب شد.
منبری که در آتشسوزی ۱۹۶۹ تخریب شد
منبع: karkado.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب