كارگردان نمایش آلا مطرح كرد:

نمی خواستیم زورکی خاص باشیم!

نمی خواستیم زورکی خاص باشیم! به گزارش کارکادو، کارگردان نمایش «آلاء» می گوید: برای اجرای نمایش مان دنبال شیوه ها و ساختارهای تازه بودیم اما نمی خواستیم به زور، خاص باشیم.


محمد کاظم تبار که بتازگی اجرای عمومی نمایش «آلاء» را در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر شروع کرده، در گفتگو با ایسنا از خاصیت های این اثر نمایشی می گوید و یادآوری می کند که شرایط اسفند امسال برای اجرای تئاتر با اسفندهای گذشته متفاوت می باشد.
او که خود متن نمایش «آلاء» را هم نوشته، درباره ی داستان آن می گوید: دنبال ایده و ساختار تازه ای در تئاتر دفاع مقدس بودم. در ذهن خودم دنبال عاشقانه ای بودم که در دل جنگ رخ بدهد اما قصه ای تکراری نباشد که قبلا دیده باشیم تا این که ایده «آلاء» به ذهنم رسید که درباره ی قصه عشق یک دختر عراقی به یک مرد ایرانی است و پس از پرورش این ایده به داستان «آلاء» رسیدیم که خوشبختانه با قصه های دیگری که در زمینه دفاع مقدس دیده ایم، متفاوت می باشد.
کاظم تبار که در اجرای این نمایش از «اریال یوگا» بهره می گیرد، در این زمینه توضیح می دهد: پس از شکل گیری قصه بدنبال ساختار بودیم و دوست داشتیم این نوآوری را در سبک اجرائی هم داشته باشیم که «اریال یوگا» به ذهن مان رسید و البته این شیوه تازه در پی داستان تازه صورت گرفت یعنی نمی خواستیم به زور خاص باشیم بلکه محتوای کار ما را به سمت استفاده از این شیوه سوق داد.
وی ادامه می دهد: وقتی شما برای نخستین بار روشی را اجرا می کنید، چون قبلا تجربه نشده، نمی توانید از آزمون و خطاهای دیگران استفاده کنید بلکه خودتان هستید که آزمون و خطا می کنید. برای ما مهم بود که این شیوه بر کار بنشیند و انتخاب اریال یوگا در راستای داستان کار بود.
این کارگردان درباره ی انتخاب شیوه تک گویی برای اجرای این نمایش هم می گوید: ما قصه آلاء را از ۱۵ سالگی او تا زمان شهادتش می بینیم. نقاط طلایی این قصه طوری نبود که بخواهد چند شخصیت دیگر هم داشته باشد. بهتر بود تنها راوی اجرا خود آلاء باشد چون اوست که همه اتفاقات را رقم می زند.
کاظم تبار درباره ی ممیزی های احتمالی این نمایش توضیح می دهد: سال هاست در زمینه دفاع مقدس کار می کنم. تابحال به جز پوسترهایم، هیچ گرفتاری دیگری با ممیزی نداشته ام و در این نمایش هم هیچ مشکلی از این بابت نداشتیم.


او درباره ی میزان رضایتش از زمان اجرای این نمایش که همزمان با روزهای پایانی سال و شلوغی های ماه اسفند است، می گوید: یک کار خوب در هر شرایطی می تواند گلیم خودرا از آب بیرون بکشد. سال قبل همین تجربه را با این نمایش در تالار مولوی داشتیم و هرچه می گذشت، بر شمار تماشاگران مان افزوده می شد. از جانب دیگر امسال فصلی که بتوان از آن به عنوان گُل تئاتر یاد کرد، نداشتیم چون بطور معمول یکی از ماه های پر رونق و در اصطلاح گُل تئاتر، مهر است که امسال عملا چنین چیزی نداشتیم. بدین سبب در این شرایط اسفند، می تواند به عنوان یک ماه پررونق برای تئاتر مورد توجه باشد. به خصوص که این روزها نمایش های زیادی روی صحنه نیستند که معرفی یک کار و جذب تماشاگر برای آن خیلی سخت شود.
کاظم تبار در پاسخ به پرسشی درباره ی شیوه های تبلیغ و اطلاع رسانی این نمایش هم می گوید: فعلا با پیامک جلو می رویم. حالا که اینستاگرام خیلی نفتی است و اطلاع رسانی در آن با سرعت خیلی پایینی به انجام می رسد، بدین سبب از تبلیغ دهن به دهن هم استفاده می نماییم به خصوص که خوشبختانه اجرای ما در جشنواره فجر بازخورد خوبی هم داشت و کار در جشنواره دیده شد.
به گزارش کارکادو به نقل از ایسنا، نمایش «آلاء» از آثار برگزیده چهل و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در بخش بازیگری است که تا روز بیست و دوم اسفند ماه به اجرای خود ادامه می دهد.
مرجان آقا نوری بازیگر، فرهاد قائمیان و محمدرضا آزاد فرد صدا، المیرا سبزه زار طراح حرکات اریال یوگا، امیرآقاجان طراح حرکت، تینا ساوجبلاغی طراح لباس، عاطفه ابیضی طراح گریم، رضا خضرایی طراح نور، رامین رستمی طراح پوستر و بروشور، محمد علی رحمانی موسیقی، علی خاتمی طراح صدا و ساخت موسیقی، حامد گودرزی مدیر تولید، علیرضا افیونی ومبین آریا گروه کارگردانی، سینا ییلاق بیگی مشاور طراح صحنه، فاطمه عرب عکاس گروه اجرائی را می سازند.
در خلاصه داستان نمایش آمده است: «چیزی تا سحر نمانده، لحظه وداع اندوهگین نیست. هنگامه ای که شوق رسیدن در آن باشد. حالا که جدایی بینمان جاری است. من به طلوع خورشید و صالمان ایمان دارم. به خنده های ممتد کنار هم، به دستانی که باردیگر هم قسم خواهند شد و عشق تبلور وجودی مان می شود.»
نمایش «آلاء» ساعت ۲۰: ۱۵ با مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۸۰ هزار تومان در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر میزبان علاقه مندان تئاتر است.




1401/11/25
10:02:32
5.0 / 5
540
تگهای خبر: آزمون , اینستاگرام , پوستر , تئاتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی