مقابله با شبه علم در بحران كرونا،

انگ اجتماعی مبتلاشدن به كرونا مانعی برای درمان و پیشگیری

انگ اجتماعی مبتلاشدن به كرونا مانعی برای درمان و پیشگیری به گزارش كاركادو دبیر مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان این كه بنظر می رسد مبتلاشدن به كرونا ویروس از لحاظ اجتماعی در حال تبدیل شدن بعنوان یك انگ اجتماعی است كه شأن افراد مبتلا را مورد حمله خود قرار می دهد، اظهار داشت: این مساله سبب خواهد شد این افراد بیماری خودرا پنهان و معضلی جهت پیشگیری ایجاد كنند.


به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، دكتر مجید طاهری با پیوستن به پویش #علمی_شو كرسی یونسكو در ترویج علم، یادداشتی را با عنوان "ننگ اجتماعی یا استیگما در رابطه با كرونا؛ جلوگیری از ایجاد معضلی درباب این بیماری برای پیش گیری از گسترش كرونا" در صفحه اینستاگرامی كرسی یونسكو در ترویج علم منتشر نمود.
در این یادداشت آمده است:
"ابتلا به كرونا به معضلی با ابعاد جهانی تبدیل گشته است. در صورتیكه كرونا از منظر پزشكی در مقایسه با سایر بیماری های تنفسی مانند آنفلوآنزا یا سارس یك بیماری با میزان سرایت بالاتر تلقی می شود، اما میزان كشندگی كمتری دارد، اما بنظر می رسد از لحاظ اجتماعی در حال تبدیل شدن بعنوان یك انگ اجتماعی است كه شأن افراد مبتلا را مورد حمله خود قرار می دهد.
به این معنا كه فرد مبتلا به كرونا در كنار تحمل بار درد و استرس ناشی از بیماری و ترس از مرگ، ناچار است نگاه و احساسات منفی دیگران مانند طرد، تحقیر و انواع تبعیض ها را از طرف جامعه تحمل كند؛ بطوریكه بنظر می رسد پیامدها و مشكلات ناشی از انگ اجتماعی در رابطه با كرونا از خود بیماری دردناك تر باشد.
این مساله سبب خواهد شد كه این افراد بیماری خودرا پنهان و معضلی جهت پیشگیری ایجاد كنند، بدین ترتیب كه موجب كاهش رغبت این گروه از بیماران برای انجام آزمایش، مانعی در دسترسی به درمان و سایر خدمات مراقبت بهداشتی، عدم تعهد به درمان و فاش نكردن بیماری می شود. از پرسنل بهداشتی درمانی درخواست می كنم نگاه درستی درباب این بیماری را به جامعه انتقال دهند و صدالبته نقش رسانه ها بسیار مهمست."
به گزارش كاركادو به نقل از ایسنا، كرسی یونسكو در ترویج علم بمنظور مقابله با شبه علم، اخبار غیرعلمی و باورهای غلطی كه این روزها پیرامون كرونا ویروس جدید در جامعه انتشار یافته، پویشی را به نام «#علمی_شو» راه اندازی كرده و از همه علاقه مندان به مباحث علمی درست، دعوت می كند با تولید و ارسال پیام های كوتاه صوتی، تصویری و متنی، در امتداد جایگزینی اندیشه و رفتار صحیح علمی در جامعه بجای هراس از این بحران، این پویش را یاری كنند.
كرسی یونسكو در ترویج علم از صاحبنظران، متخصصان و نیك اندیشان دعوت كرده است بوسیله ایمیل كرسی به آدرس unescocps@gmail.com، صفحه اینستاگرام unescocps و كانال تلگرامی @unescocps به پویش "#علمی_شو بپیوندند.




منبع:

1399/01/03
20:10:21
5.0 / 5
3773
تگهای خبر: اینستاگرام , تصویر , تلگرام , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
karkado فروش کادو و انتخاب انواع کادویی
karkado.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كاركادو محفوظ است

كاركادو

فروش کادو و انتخاب انواع کادویی